Росія могла вже отримати першу партію іранських безпілотників - ISW

Росія вже могла отримати першу партію БПЛА з Ірану для польових випробувань. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 2 серпня.

"Початкові та непідтверджені повідомлення від 2 серпня припускають, що Іран, можливо, відправив першу партію БПЛА до Росії для польових випробувань", - йдеться у повідомленні аналітиків.

Вони нагадали, що обліковий запис американської розвідки з відкритим вихідним кодом (OSINT) у Твіттері з посиланням на неофіційні іранські джерела заявив, що Іран відправив до росії партію БПЛА разом з іранськими пілотами та техніками, які навчатимуться експлуатації та ремонту російських літаків Су-35.

"Хоча ISW не може незалежно підтвердити це твердження, воно узгоджується з недавніми повідомленнями про те, що Тегеран та Москва розширюють авіаційну співпрацю, щоб обійти міжнародні санкції проти Росії та Ірану та підтримати російські операції в Україні", - вважають американські експерти.

В ISW зазначають, що якщо це твердження є вірним, це передбачає, що Іран може отримати російські літаки Су-35 в обмін на безпілотники, що могло бути частиною угоди, підписаної Москвою та Тегераном 26 липня.

"Угода передбачала, що Іран збільшить обсяг пасажирських рейсів до Росії та додатково відремонтує російські літаки. Тегеран може спробувати використати цю угоду для полегшення придбання російських бойових літаків", - йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті