Росія щодня завдає по 10 атак на українські сайти – СБУ

Росія щодня проводить понад десять кібератак на українські сайти. Про це 26 грудня в ефірі єдиного телемарафону заявив начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

"Сьогодні країна-агресор наносить у середньому понад 10 кібератак на добу. Про більшість українське суспільство, на щастя, навіть не знає. Але наші пріоритети незмінні – успішно захищати інформаційну та цифрову безпеку держави", - запевнив начальник департаменту кібербезпеки.

Особливу увагу росіяни звертають на сфери енергетики, логістики та зв'язку. Також часто рашисти атакують військові об'єкти, реєстри та бази даних.

"Ми підійшли до 2022 року, маючи 8-річний досвід гібридної війни. Адже війна в кіберпросторі тривала і раніше. На момент вторгнення ми вже були готові до гірших сценаріїв. А масовані кібератаки, які ми відбили в січні та лютому, стали додатковими "тренуваннями" перед вторгненням", - розповів представник спецслужби.

За словами Вітюка, якщо у 2020 році СБУ фіксувала майже 800 кібератак, то у 2021 році їх кількість зросла до 1400. Зараз їх кількість зросла більш ніж утричі – до 4500 кібератак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на початку вторгнення Amazon евакуював критичні дані України у контейнерах.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті