Росія має деокупувати території Грузії та України – МЗС

Міністерство закордонних справ України наголосило, що росія має деокупувати частини територій Грузії та України, а російські воєнні злочинці — понести найсуворішу відповідальність. 7 серпня виповнюється чотирнадцять років з початку збройної агресії рф проти Грузії. Про це йдеться у заяві МЗС України.

Україна заявила, що рішуче підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

“Майже через півтори декади росія продовжує свою загарбницьку політику проти Грузії, утримує під окупацією Абхазію та Цхінвальський регіон/Південну Осетію, грубо порушуючи права людини на цих грузинських територіях”, — зазначає МЗС.

У міністерстві вказують, що не отримавши належної реакції світового співтовариства на агресію проти Грузії, росія у 2014 році продовжила загарбницькі дії в Україні.

“Переконані, що зупинити агресивну політику рф можливо завдяки спільним зусиллям міжнародної спільноти, чіткому дотриманню санкційних режимів проти росії та всебічній підтримці країн, проти яких москва здійснює агресію”, — йдеться у заяві.

Високий представник ЄС із зовнішніх справ і політики безпеки Жозеп Боррель також висловив підтримку Грузії до 14-х роковин збройної агресії рф проти країни.

“ЄС засуджує продовження незаконної військової присутності росії на територіях Грузії — в Абхазії та Південній Осетії. ЄС підтримує Грузію, її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, а також вирішення конфлікту”, — написав він.

Як раніше повідомлялось, у Тбілісі росіян пускають у бар лише після визнання ними окупації Грузії та підтримки України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті