Російський телеканал видав акцію антиваксерів у Німеччині за протест проти підтримки України

У росії перший канал видав мітинг антиваксерів у Германії за акцію протесту проти підтримки України. Про це 14 грудня пише The Insider.

Зокрема, російський телеканал у випуску новин повідомив:

“У німецькому Нюрнберзі масовий мітинг. Вимога — скасувати антиросійські санкції та припинити постачання зброї в Україну. Люди суцільним потоком пройшли дорогою з плакатами, прапорами та банерами. Витрати на київський режим — тяжкий тягар для німецької економіки, яка і без того переживає не найкращі часи. Енергетична криза, інфляція. Багатьом громадянам Німеччини довелося перейти до режиму жорсткої економії...».

У кадрі справді була колона демонстрантів, яка показана так, що оцінити її розміри неможливо. З-поміж їхніх плакатів можна розглянути лише один — розтяжку з написом «Ми червона лінія». Це гасло з'явилося у 2010-х роках на акціях борців зі зміною клімату – противників вугільної енергетики. Але в останні роки його перейняло рух проти коронавірусних обмежень та обов'язкових щеплень.

У Німеччині створено сайт під назвою «Демократичний календар», який інформує про акції протесту в різних регіонах країни. Там, зокрема, йдеться про щотижневі понеділкові марші, що проводяться не перший рік у Нюрнберзі, організовані «Нюрнберзькою групою з прав людини» (Team Menschenrecte Nürnberg). Наведено й гасла грудневих акцій: «Скасування обов'язкової вакцинації в системі охорони здоров'я! Всебічна переоцінка політики заходів! Немає цифрової держави спостереження! Створимо світ без зброї! Жодного паління! Соціальні компенсації замість інфляції та злиднів! Критичні ЗМІ замість істеричного наративу!».

Жодних згадок України та росії немає.

Вказано і місце збору учасників акції: площа Корнмаркт (Хлібний ринок). Місце, показане в сюжеті Першого каналу, дізнатися неважко: демонстранти повертають із площі Фербертор на Фрауенторграбен, це за 5 хвилин ходьби від Корнмаркта.

Таким чином, можна з упевненістю стверджувати, що у сюжеті, що вийшов у середу, 14 грудня, показано саме понеділкову акцію Team Menschenrecte.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті