Російського шпигуна, сина колишнього дипломата викрито у Відні

У Відні ведуть розслідування щодо 39-річного чоловіка, якого підозрюють у багаторічній роботі на спецслужби Росії. Про це повідомляють австрійські ЗМІ, пише "Європейська правда" 19 грудня.

"Підозрюваний – нібито громадянин Греції російського походження та син колишнього дипломата, який працював в Австрії та Німеччині і також міг працювати на російські спецслужби, – сказано в повідомленні. – Обшуки у його квартирі у Відні пройшли ще у березні".

Уточнюється, що підозрюваний мав активні контакти з дипломатами та шпигунами інших країн, також міг проходити військову підготовку у Росії і перебував у Москві на початку повномасштабної агресії РФ проти України. Його завданням в Австрії міг бути збір інформації про суспільно-політичні настрої і безпекову ситуацію.

Зазначається, що у Відні виявили цілу систему таємних місць, маркованих малопомітними знаками, через які підозрюваний обмінювався інформацією зі своїми контактами. За даними слідства, на таких обмінах даними завжди були присутні російські дипломати.

"Також з’ясувалося, що чоловік придбав декілька об’єктів нерухомості у Відні, Росії та Греції", – пишуть ЗМІ.

Підкреслюється, що підозрюваний перебував під арештом, зараз його відпустили. Якщо провину чоловіка буде доведено, йому загрожує ув’язнення на термін від 6 місяців до 5 років.

Раніше повідомлялось, що в Одесі затримано подружжя російських шпигунів, які готували ракетний удар по ППО та артскладах ЗСУ.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті