Російські окупанти запустили ракети над " зерновим коридором" - Зеленський

Сьогодні вранці російські окупанти запустили ракети над "зерновим коридором", що загрожує експорту української сільгосппродукції. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 2 листопада.

"Сьогодні я говорив з президентом Ердоганом, зокрема про безпеку зернового коридору й Чорного моря загалом, про роботу Кримської платформи, про повернення українських військовополонених і політичних в’язнів – ми пам’ятаємо про кожного й кожну, хто в полоні, ми звільнимо всіх", - зазначив голова держави.

Також детально говорили про постійні російські провокації, про іранські дрони, про ракетні удари російської армії. Наприклад, цього ранку російський літак запустив крилаті ракети неподалік Зміїного, і вони фактично перелітали через маршрути зернового коридору. І кожен такий російський запуск – а вони майже щоденні – прямо загрожує продовольчому експорту. І це відповідальність партнерів – працювати разом, щоб зменшити російську загрозу", - заявив президент.

Він підкреслив, що вкотре всі переконалися, що в нашому регіоні є тільки одна загроза глобальній продовольчій безпеці - росія.

Як повідомлялося, 2 листопада президент РФ путін підтвердив, що його країна відновлює свою участь у "зерновій угоді".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті