Російські шпиталі не можуть впоратись із кількістю поранених. Йде мобілізація медперсоналу

У росії не вистачає медичних працівників для потреб шпиталів, заповнених пораненими. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України 25 липня. 

Зазначається, що військові шпиталі переповнені, бо не були розраховані на таку кількість пацієнтів. Через це відбувається мобілізація медичного персоналу.

"Керівництвом країни-окупанта прийнято рішення про проведення мобілізації (в тому числі в москві) медичного персоналу. Це стосується фахівців майже всіх медичних спеціальностей, втім основна увага приділяється хірургічного персоналу. Зазначені заходи проходять без широкого розголосу в ЗМІ та серед громадськості. Надалі мобілізованих медиків планується направляти на тимчасово окуповані території України. Зокрема, в Маріуполь, Луганськ, Донецьк. Медичний персонал не хірургічного фаху планується «оптимізувати» для роботи у прифронтових зонах: терапевти – в якості асистентів хірургів, педіатри – на посадах військових фельдшерів тощо", - йдеться в повідомленні ГУР МО України.

Крім того, в тимчасово окупованому Бердянську рашисти мають намір заселити у покинуті квартири медиків, які погодилися співпрацювати із окупаційною владою.

"Одночасно так званий «начальник відділу охорони здоров’я Бердянську», колаборант та зрадник микола мірошниченко, «проінспектував» службові квартири медичних працівників підприємства «Бердянське територіальне медичне об’єднання». За його розпорядженням покинуті квартири медиків будуть перерозподілені серед медичного персоналу, який погодився на співпрацю з окупантами", - повідомили в українській розвідці.

Як повідомлялося раніше, на думку нардепа Федіра Веніславського, росія має ще чимало військового ресурсу, але мобілізацію проводити все одно доведеться

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті