Російська компанія зацікавилася маріупольським "Азовмашем"

Дочірнє підприємство російського КамАЗу (Камський автомобільний завод) компанія "КІП Майстер" виявила підвищену увагу до маріупольського заводу "Азовмаш", потужності якого значно меншою мірою постраждали під час захоплення міста росіянами, порівняно з місцевими меткомбінатами. Про це 13 грудня пишуть сепаратистські ЗМІ.

Зокрема, повідомляється, що росіяни припускають на базі "Азовмашу" створити індустріальний парк, про що повідомив так званий "голова уряду ДНР" Віталій Хоценко, який провів виїзну нараду на цьому підприємстві.

«Оглянули територію "Азовмашу", де зараз розглядаємо можливість створення індустріальних парків, - написав Хоценко у своєму телеграм-каналі. - Інтерес до проекту вже виявила компанія "КІП Майстер", яка є дочірнім підприємством КАМАЗу, яка понад 18 років створює індустріальні парки по всій росії».

Також наголошується, що на "Азовмаші" збереглося 80% обладнання.

Як повідомлялося, голова окупованої Чечні Рамзан Кадиров заявив, що у Маріуполі готується до відкриття меткомбінат ім.Ілліча. Нагадаємо, що призначений росією на окуповану частину території Донеччини "голова уряду ДНР" Віталій Хоценко заявив, що експерти з москви почали проводити техніко-економічний аудит металургійних підприємств Донбасу, у планах - і на героїчній "Азовсталі", що була розбомблена росіянами, в Маріуполі.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті