"Втеча" до ФРН та "ваучери" замість зарплатні: кремлівська пропаганда видала чергові фейки про українських військових

Кремлівська пропаганда видала чергові фейки про українських військових, зокрема, про нібито "втечу до ФРН" та "ваучери" замість зарплати. Про це повідомляє KibOrg News

Зазначається, що проросійські пропагандистські телеграм-канали поширили фото «ваучера», який нібито видають українським військовим замість зарплатні. На світлині зображений сертифікат, який можна буде перевести у готівку лише у 2026 році.

На «ваучері» зазначене прізвище чинного міністра фінансів Сергія Марченка, але кремлівські фейкороби поставили неправильний підпис. У мережі за запитом можна знайти інші подібні сертифікати, на яких є підпис Олександра Шпака, який обіймав ту ж посаду, але з 27 лютого 2014 по 2 грудня 2014. Його й використали пропагандистські ресурси для так званих «ваучерів».

Окрім того, Україна не використовує ваучери як спосіб оплати військовим за службу в ЗСУ.

Ще один фейк від рашистів - нібито «українські військові, які прибули до Німеччини на навчання, попросили політичного притулку».

Російські медіа поширили «новину» із посиланням на Financial Times, в якій нібито зазначено, що двоє українських військових, які прибули на навчання до Німеччини, попросили політичного притулку «через небажання гинути на безглуздій війні». У матеріалах кремлівські медіа стверджують: чоловіки «вважають, що передача західного озброєння не сприятиме перемозі Києва, а призведе до зростання жертв серед військових та мирного населення». 

У статті FT “Ukrainian troops to start training on Leopard 2 tanks next week” («Українські військові розпочнуть тренування на танках Leopard 2 наступного тижня») немає згадки про українських військових, які хочуть отримати політичний притулок у Німеччині, як і про зброю, яка нібито не допоможе Україні й загрожуватиме населенню. Кремлівські медіа відредагували фото зі статтею і додали абзац, який самі й вигадали.

Насправді у матеріалі FT йдеться про готовність німецького полігону Еккернферде (Eckernförde) до початку навчань українських військовослужбовців з експлуатації танків Leopard 2. 

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті