Росропаганда поширила фейкове відео начебто від Залужного із закликом до держперевороту

Російська пропаганда активно поширює у соцмережах фейкове відео з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, який нібито закликає до держперевороту. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

На дезінформаційному ролику Залужний нібито звинувачує президента Володимира Зеленського у підготовці замаху на нього та оголошує початок збройного повстання.

За даними аналітиків, ворог створив ролик завдяки технологіям штучного інтелекту.

"Головнокомандувач ЗСУ не виступав зі зверненням і не закликав до військового перевороту. Розповсюджуючи подібні фейки, рашисти прагнуть посіяти панічні настрої серед населення та запевнити у розколі між владою і військовими", - зазначили у Центрі протидії дезінформації.

Раніше Залужний попереджав, що від його імені відомим людям розсилають фейкові повідомлення.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті