Росіянє планують відкрити чоловічий монастир на території об’єкта світової спадщини ЮНЕСКО на окупованій частині Херсонщини

Російські окупанти планують відкрити чоловічий монастир на території об’єкта світової спадщини ЮНЕСКО – музею-заповідника Херсонес Таврійський. Про це повідомляє у фейсбуці Спілка археологів України.

"Стало відомо, що в Херсонесі Таврійському - об'єкті світової спадщини UNESCO - московські попи розмістять чоловічий монастир.Таку інформацію оприлюднила пресслужба окупаційної адміністрації музею. В ній зокрема йдеться, що "рівно століття тому, будівлі монастиря ліквідували і передали Херсонеському музею, а 2024 року настав час змін і відтворення чернечого життя в Херсонеському чоловічому монастирі", - зазначається у повідомленні.

Які зміни чекатимуть на памʼятку, у звʼязку із цим, поки не відомо.

Окупаційна адміністрація пояснює таке рішення тим, що "рівно століття тому будівлі монастиря ліквідували і передали Херсонеському музею", тому у 2024 році нібито "настав час змін і відтворення чернечого життя в Херсонеському чоловічому монастирі".

Також окупанти оприлюднили фотографії та відео з літургії за участі призначеного окупантами митрополита Сімферопольського й Кримського Тихона, якого у ЗМІ називають "духівник Путіна".

Херсонес Таврійський – античне і візантійське місто-держава в південно-західній частині Криму. У 1892 році на місці руїн городища був відкритий Національний заповідник.23 червня 2013 року на 37-й сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у Камбоджі Херсонес Таврійський був включений до світової спадщини ЮНЕСКО.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті