Росіяни зобразили на іконі своїх ліквідованих у Макіївці на Донеччині загарбників

У Самарській області РФ зобразили на іконі ліквідованих в окупованій Макіївці російських військових 1 січня 2023 року, - повідомляють роспропаганісти 29 жовтня.

"Вони стоять за спиною преподобного Іллі Муромця, у день пам'яті якого, 1 січня 2023 року, ЗСУ обстріляли пункт тимчасової дислокації російських військових. 89 із них загинули", - пишуть пропагандисти.

Зазначається, що "ікону написав місцевий художник Олександр Просвирнов - на прохання настоятеля Троїцького храму Новокуйбишевська, син якого теж там загинув. До храму приходять батьки інших убитих солдатів".

Нагадаємо, що в новорічну ніч 1 січня 2023 року по будівлі ПТУ в захопленій росіянами Макіївці, в якій, імовірно, перебувало близько 600 російських військових, було завдано потужного ракетного удару. Міноборони росії визнало загибель менше ніж ста осіб. Очевидці подій вважають, що загарбників, які не вижили, набагато більше.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті