Росіяни знайшли винного у "провалі оборони Кримського мосту": до в'язниці відправили полковника росгвардії

В росії екскерівнику відділу морського управління росгвардії Сергію Волкову призначили 6 років виправної колонії у кримінальній справі про закупівлю комплексів "Орел-БПЛА", які некоректно працювали, для захисту Кримського мосту. Таке рішення виніс Другий західний окружний суд 16 січня, пише російське опозиційне видання "The Moscow Times".

"За версією слідчих органів, у жовтні 2020 року Волков погодив постачання комплексів, які мали забезпечувати захист Кримського мосту від безпілотників, із "погіршеними характеристиками" і за завищеними цінами. Через місяць після введення комплексів в експлуатацію Росгвардія змушена була відмовитися від їх використання. Збиток державі слідство оцінило майже в 400 млн рублів", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що полковнику інкримінують ст. 286 КК РФ про перевищення посадових повноважень із заподіянням тяжких наслідків, яка передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. 

"Волков провину не визнав", - сказано також у повідомленні. 

Раніше з посиланням на главу СБУ Малюка повідомлялося, що Україна змогла двічі вразити Кримський міст - у жовтні 2022 року та в липні 2023 року, а завдяки інженерам і військовим Україна і надалі влучатиме по конструкціях мосту.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті