Росіяни вивезли й виставили в Криму експонати заповідника "Кам’яна Могила" з Запорізької області

В окупованому Криму росіяни виставили експонати, викрадені з історико-археологічного заповідника "Кам’яна Могила" в Запорізькій області. Про це повідомив "Центр національного спротиву" 26 травня.

"В кримському музеї-заповіднику "Херсонес Таврійський" окупанти відкрили виставку із 120 археологічними артефактами, які вивезли з музею "Кам’яна Могила", що розташований на тимчасово окупованій території Запорізької області", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що в січні 2023 року призначена окупаційною адміністрацією "директорка" музею "Херсонес Таврійський" Олена Морозова повідомляла, що з Криму виїхала делегація, щоб вивчити фонди заповідника "Кам’яна Могила".

Підкреслюється, що аналогічні процеси відбуваються і з Бердянським художнім музеєм, з якого окупанти вже почали вивозити найбільш цінні картини.

Раніше повідомлялось, що на відбудову культурної інфраструктури України потрібно $7 мільярдів.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті