Росіяни вивели в море 12 кораблів і готові до точкових ударів по Україні – Гуменюк

Російські військові вивели в море 12 кораблів, у тому числі носії ракет "Калібр" та готові завдати точкових ударів по Україні. Про це сьогодні, 12 лютого, в ефірі національного телемарафону заявила голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Зараз у Чорному морі спостерігаємо на чергуванні два підводні ракетоносії - це до 8 ракет типу "Калібр", споряджених і готових до застосування. Це швидше говорить про ймовірність точкових ударів, ми не можемо їх виключати, ніж про підготовку до масованої ракетної атаки", - зазначила Гуменюк.

Втім, вона нагадала, що для виходу надводного ракетоносія достатньо двох-трьох годин, щоб він опинився у зоні ведення бойових дій.

"На даний час у Чорному морі перебуває 12 кораблів у складі корабельного угруповання, один корабель чергує в акваторії Азовського моря", - розповіла вона.

Розширення корабельного угруповання Гуменюк пояснила тим, що в морі затихли шторми та "морська ситуація трохи заспокоїлася".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у росії помер розробник ракет "Калібр", якими обстрілюють Україну.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті