Росіяни вперше вдарили найпотужнішою бомбою ОДАБ-1500 по Сумській області, знищивши нею школу у селищі Велика Писарівка

Російські окупанти вперше вдарили найпотужнішою бомбою ОДАБ-1500 по Сумській області - нею знищили школу у селищі Велика Писарівка. Про це повідомили військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у Телеграм та журналіст, редактор місцевого видання "Ворскла" Олексій Пасюга у facebook 29 березня.

"Застосування російськими окупантами бомби ОДАБ-1500 по Великій Писарівці в Сумській області. Це перше верифіковане застосування настільки потужної бомби по Сумській області. На початку січня 2024 року з'явилося перше задокументоване застосування об'ємно-детонуючої авіабомби ОДАБ-500 з модулем УМПК (універсальний модуль польоту і корекції. - "ОстроВ"), що надає їм властивостей планерних", - написав Коваленко.

Зазначається, що бомбу застосували для знищення школи у Великій Писарівці.

Уточнюється, що такі бомби як вибухову речовину застосовують окис етилену, або піперилен. Площа ураження ОДАБ-1500 становить 500 кв м. 

"Очевидно, що окупанти не тільки змогли розв'язати проблематику своєчасного підриву з урахуванням спрацьовування пристрою змінної затримки під час довготривалого планування, а й зі встановленням УМПК на більш потужну ОДАБ-1500", - цитує експерта Пасюга.

На початку 2024 року з'явилося перше задокументоване застосування об'ємно-детонуючої авіабомби ОДАБ-500 з модулем УМПК, що надає їй плануючих властивостей.

Коваленко підкреслює, що "...усе це лише вказує на зростаючу проблему з російською авіацією і російськими планувальними бомбами. Не просто зростаючу, а конвульсуючу своєю гостротою. Проте питання протидії російській авіації своєю актуальністю просто розходиться по швах".

Раніше повідомлялось, що центр селища Велика Писарівка Сумської області практично вщент розбомбили росіяни протягом ночі на 17 березня

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті