Росіяни провалили наступ по лінії Сватове-Кремінна, досягнувши лише кількох локальних тактичних успіхів – ISW

Російські окупанти повністю провалили наступ по лінії Сватове-Кремінна в Луганській області. Про це йдеться в огляді Інституту вивчення війни (ISW) від 23 квітня.

"Росія направила підрозділи двох військових округів і двох повітряно-десантних дивізій у безуспішний наступ у Луганській області, який в оперативному плані завершився, – йдеться в огляді. – У лютому ISW оцінив, що елементи військових округів були залучені до рішучих наступальних операцій уздовж лінії Сватове-Кремінна в Луганській області, але прогнозувала, що цей наступ навряд чи принесе значні успіхи".

Підкреслюється, що цей наступ досяг кульмінації в оперативному відношенні і приніс лише кілька локальних тактичних успіхів

За даними ISW, від початку 2023 року на лінії Сватове-Кремінна ведуть бої частини 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу (ЗВО); 41-ша загальновійськова армія Центрального військового округу (ЦВО); сили ВДВ; сили ГРУ; терористи Л/ДНР, а також різні спеціальні нерегулярні формування.

Аналітики ISW підкреслюють, що спостерігалося сильне ураження 144-ї та 3-ї мотострілецьких дивізій 20-ї загальновійськової армії ЗВО на лінії Сватове-Кремінна, включно з усіма трьома полками у складі 144-ї МСД і двома мотострілецькими полками 3-ї МСД.

"З огляду на те, що більша частина цих елементів брала активну участь у наступальних операціях на діючому фронті протягом більшої частини чотирьох місяців, вони, ймовірно, виснажені й істотно деградували", – пишуть аналітики ISW.

Раніше повідомлялося, що ISW заявляє про висадку ЗСУ на лівому березі Херсонщини. В ОК "Південь" закликають до інформаційної тиші.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті