Росіяни посилюють тиск на українців, які працюють на ЗАЕС - ГУР

Серед завезених на Запорізьку АЕС російських енергетиків зростає невдоволення. Про це повідомляє Головне управління розвідки України.

"Держава-агресор росія, під чиїм тимчасовим окупаційним  контролем перебуває об’єкт критичної інфраструктури, посилює тиск на громадян України, які працюють на АЕС, аби змусити їх отримати  російські паспорти та підписати контракти з "росатомом". Відповідно до вимог російських окупантів, декілька сотень українських  працівників ЗАЕС повинні бути паспортизовані документами держави-агресора та підписати контракти до 31 грудня 2023 року", - йдеться в повідомленні.

У розвідці зазначають, що з метою примусу на українських фахівців окупанти чинять психологічний тиск, вибірково без попереджень  позбавляють доступу до робочих місць, анулюючи їхні перепустки.

 Серед українських працівників, які відмовляються від підписання контрактів з "росатомом" та паспортів держави-агресора, російські спецслужби намагаються посіяти недовіру один до одного, створюючи умови для  анонімних доносів, зокрема через спеціально створені телеграм-боти.

"Водночас серед завезених на ЗАЕС російських енергетиків зростає невдоволення через невиконані обіцянки щодо термінів відряджень на окуповану українську атомну електростанцію — замість двох місяців москва наказує їм працювати по пів року й довше, оскільки на росії  важко знайти охочих кваліфікованих фахівців їм на заміну", - констатує ГУР.

Як повідомлялося раніше, РФ використовує ЗАЕС як вогневу позицію для розміщення РСЗВ та обстрілів українських територій.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті