Росіяни посилять наступ на початку 2024 року - ISW

Російські війська посилять наступальні операції цієї зими. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Білий дім вважає, що російським військам буде легше проводити наступальні операції, коли зимові погодні умови стануть більш сприятливими для механізованих маневрів (ймовірно, у січні–лютому 2024 року) — оцінка, яка є послідовною із спостереженнями та оцінками ISW щодо темпів бойових дій в Україні взимку", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 20 грудня Кірбі заявив, що російські війська мають намір продовжувати наступальні операції, зокрема навколо Авдіївки, і що Білий дім вважає, що російським військам буде легше проводити наступальні операції при низькій температурі наприкінці січня та в лютому 2024.

За словами аналітиків, з 2014 року осінній грязьовий сезон заважав наземним маневрам як українських, так і російських сил, але періоди тривалих морозів, які зазвичай починаються наприкінці грудня, обмерзають землю й дозволяють бронетехніці рухатися легше, ніж у сльотаві осінні та весняні місяці.

"Російські війська розпочали локалізовані наступальні операції по всій східній Україні в період найскладнішої погоди осінньо-зимового сезону, намагаючись перехопити та утримати ініціативу, а не чекати сильних морозів. Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати або посилювати ці наступальні операції незалежно від погодних умов цієї зими, як це робили російські війська взимку 2022–2023 років", - вважає ISW.

Як повідомлялося раніше, сили оборони продовжують заходи із розширення плацдарму на Херсонському напрямку.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті