Росіяни на окупованій Луганщині хочуть навчати "ручних" попів

Синод підконтрольної кремлю РПЦ вирішив створити «міжєпархіальний центр підготовки спеціалістів луганської єпархі» на Луганщині. Про це повідомив Центр Нацспротиву.

Зазначається, що ворог має дефіцит ручних священнослужителів на тимчасово окупованих територіях й вживає заходів для його подолання.

"Так, на синоді підконтрольної кремлю РПЦ вирішено створити «міжєпархіальний центр підготовки спеціалістів луганської єпархі» на Луганщині. Курувати її діяльність буде митрополит Луганський і Алчевський УПЦ (МП) Пантелеймон (Василь Поворознюк)", - йдеться у повідомленні.

Також інформується, що організацію навчання майбутніх ручних священиків буде надавати «Сретенская духовная академия рпц», яка відправляє на захоплені землі Луганщини своїх працівників.

"Поки ж, за відсутності кадрів, росіяни направляють на ТОТ служити священиків з рф. Зокрема представники рпц обіймають посади в захоплених храмах ПЦУ", - додавли в Центрі.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті