Росіяни кинуть у бої в Україні мобілізованих, які навчалися у Білорусі – британська розвідка

Росія завершила підготовку мобілізованих у Білорусі, які проходили там навчання з осені 2022 року, та кине їх у бої в Україні. Про це 26 січня у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

"Росія, швидше за все, завершила підготовку 2 гвардійської мотострілецької дивізії в Білорусі, яка проходила з осені 2022 року. Більшість 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії тепер перекинута назад до Росії, перш ніж майже напевно буде знову залучена в операціях в Україні", - повідомили у британському військовому відомстві.

У британській розвідці зазначили, що ця дивізія є частиною 1 гвардійської танкової армії, і на початку вторгнення вона зазнала великих втрат. Зараз ця гвардійська частина є переважно мобілізованим персоналом, який експлуатує старе обладнання, зняте зі зберігання. Все це зменшить його бойову ефективність, попри пройдену підготовку.

"Існує реальна ймовірність того, що інші російські підрозділи проводять ротацію в Білорусі для аналогічної підготовки, і що Росія продовжуватиме використовувати цю модель для відновлення та підготовки підрозділів для збереження своїх сил в Україні", - додали в Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше у Держприкордонслужбі повідомили, що у разі наступу з Білорусі Україна матиме для підготовки щонайменше два тижні.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті