Росіяни били з авіації по Стельмахівці й Макіївці на Луганщині та продовжили тиск на Білогорівку

Російськы окупанти вдарили з авіації по деокупованих селах Стельмахівка й Макіївка Луганської області минулоъ доби. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 9 квітня. 

"Авіаційні удари загарбниками завдані по Стельмахівці, Макіївці, Серебрянському лісництву. Крім того, у бік Макіївки відкривався вогонь зі стольної артилерії, по Невському - з мінометів. Від обстрілу з реактивної системи залпового вогню постраждала Новолюбівка", - йдеться в повідомленні.

Лисогор підкреслив, що у селах Макіївка, Невське й Новолюбівка ще залишається місцеве населення.

Зазначається, що останнім часом росіяни призупинили наступальні дії на Куп’янському напрямку. 

"Втім, тиск на Білогорівку противник не зменшує - атакує цю місцевість щодня", - пише також начальник ОВА.

"Білогорівка. На південь від населеного пункту противник піхотним підрозділом продовжує штурмові дії на східному схилі терикону Крейдяного кар'єру. Є невеликий успіх орка. Збільшено сіру зону", - зазначає Телеграм-канал "Трикутник", публікуючи відповідну карту 9 квітня.

Раніше повідомлялось, що ворог атакував позиції Сил оборони в районі Білогорівки й обстрілював Невське та Макіївку.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті