Росіяни били з авіації по Стельмахівці й Макіївці на Луганщині та продовжили тиск на Білогорівку

Російськы окупанти вдарили з авіації по деокупованих селах Стельмахівка й Макіївка Луганської області минулоъ доби. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 9 квітня. 

"Авіаційні удари загарбниками завдані по Стельмахівці, Макіївці, Серебрянському лісництву. Крім того, у бік Макіївки відкривався вогонь зі стольної артилерії, по Невському - з мінометів. Від обстрілу з реактивної системи залпового вогню постраждала Новолюбівка", - йдеться в повідомленні.

Лисогор підкреслив, що у селах Макіївка, Невське й Новолюбівка ще залишається місцеве населення.

Зазначається, що останнім часом росіяни призупинили наступальні дії на Куп’янському напрямку. 

"Втім, тиск на Білогорівку противник не зменшує - атакує цю місцевість щодня", - пише також начальник ОВА.

"Білогорівка. На південь від населеного пункту противник піхотним підрозділом продовжує штурмові дії на східному схилі терикону Крейдяного кар'єру. Є невеликий успіх орка. Збільшено сіру зону", - зазначає Телеграм-канал "Трикутник", публікуючи відповідну карту 9 квітня.

Раніше повідомлялось, що ворог атакував позиції Сил оборони в районі Білогорівки й обстрілював Невське та Макіївку.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті