Росіянам заборонено в'їжджати в країни ЄС на авто. Митні служби можуть не пропустити їх і просто з валізами та смартфонами

Єврокомісія підтвердила, що росіянам заборонено в'їзд до країн Євросоюзу на особистих автомобілях, зареєстрованих у РФ, оскільки це буде розцінюватися як заборонений імпорт, - пише російське видання РБК з посиланням на роз'яснення Єврокомісії.

"Не має значення, чи використовується транспортний засіб у приватних або комерційних цілях, якщо він підпадає під митні коди, перераховані в додатку XXI (зокрема код 8703), походить із Росії або експортується з неї. Найчастіше це стосується транспортних засобів, що мають російські номерні знаки і зареєстровані в Росії", - йдеться в документі.

У Єврокомісії також наголосили, що термін, на який ввозять автомобіль із російськими номерами, і митна процедура, що використовується при цьому, не мають значення. 

Крім того, згідно з роз'ясненнями Єврокомісії, росіянам заборонено тимчасово привозити з собою речі, імпорт яких з Росії до країн ЄС заборонено.

За словами фахівця із санкцій Юрія Шумилова, європейські митні служби можуть не пропустити, зокрема, ноутбуки, смартфони, косметику, валізи, вироби зі шкіри та хутра, напівдорогоцінне і дорогоцінне каміння.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті