Росіянам не вдасться оточити та захопити Бахмут найближчим часом – ISW

Російські окупанти продовжують наступ на Бахмут, але їм не вдасться оточити чи захопити місто найближчим часом. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

"Українські офіційні особи повторили, що українські сили контролюють ситуацію в Бахмуті, але зазначили, що обставини стають дедалі складнішими, і що ПВК "Вагнер" залучила свої передові та підготовлені елементи до штурмових операцій у цьому районі", - йдеться у звіті ISW.

Так, 4 березня росіяни намагалися провести одну атаку, але в черговий раз не досягли успіху. І такі невдалі, хоч і безперервні, штурми означають, що найближчим часом оточити чи тим більше захопити Бахмут, росіянам не вдасться, - упевнені аналітики Інституту.

"Російські окупанти зазнають значних втрат під час просування в районі Бахмута. А оцінка українців щодо того, що вони зможуть змусити атаки РФ завершитися поблизу їхніх поточних позицій, збалансована з ризиком втрати доступу до основних шляхів відходу, ймовірно, керуватиме рішенням залишитися або відступити", - зазначили у ISW.

В Інституті вивчення війни також наголосили, що українські сили надалі можуть утримувати свої позиції у Бахмуті. І навіть у разі потреби відступити, ЗСУ зможуть вийти з міста контрольовано і точно не потраплять в оточення.

Нагадаємо, що раніше голова так званої "ПВК "Вагнер" Пригожин заявив, що без його найманців РФ програє війну в Україні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті