Росіянам буде важко заповнити втрату 9 гелікоптерів у Бердянську і 5 у Луганську, знищених ЗСУ 17 жовтня - міноборони Британії

Сили оборони України знищили загалом 14 гелікоптерів російських окупантів ударами ракет ATACMS по аеродромах у Бердянську Запорізької області й у Луганську 17 жовтня, що серйозно вплине на неспроможність РФ захищатися й наступати на відповідних напрямках. Про це йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії, опублікованому в соцмережі Х (Twitter) 20 жовтня.

"З огляду на те, що безпосередня авіаційна підтримка літаками в росіян досі була вкрай поганою, російські оборонні лінії почали дедалі більше покладатися на підтримку гелікоптерів перед обличчям українського наступу. Бердянськ використовувався як основна передова оперативна база на південному напрямку, що забезпечує і логістичні, і наступальні/оборонні можливості. Якщо це підтвердиться, досить імовірно, що ці втрати вплинуть на здатність Росії як захищатися, так і вести подальшу наступальну діяльність на цьому напрямку", - сказано у зведенні.

У британській розвідці також зазначають, що підтверджену втрату гелікоптерів "буде важко компенсувати в короткостроковій і середньостроковій перспективі" з огляду на поточне навантаження на російське військове виробництво.

"Ця втрата також, імовірно, створить додатковий тиск на російських авіаторів, які вже майже напевно страждають від бойового виснаження і проблем із технічним обслуговуванням через непередбачувану затяжну кампанію. Існує реальна ймовірність того, що цей удар змусить Росію знову передислокувати свої оперативні бази та вузли управління і контролю далі від лінії фронту, збільшуючи навантаження на логістичні ланцюжки", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Сили оборони знищили літак, шість гелікоптерів та понад 600 окупантів 17 жовтня.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті