Росія у Придністров’ї провела не узгоджені з Молдовою військові навчання

Молдова заявила, що російські війська провели навчання, не узгоджені з Об'єднаною контрольною комісією - 22 грудня на лівому березі Дністра було чутно постріли. Про це повідомляє Newsmaker, - пише Еспресо.

Постріли було чутно поблизу сіл Гиска та Коржова на лівому березі Дністра. Стрілянина тривала близько 40 хвилин, сказав порталу Zona de Securitate голова делегації Молдови в Об'єднаній контрольній комісії (ОКК) Серджіу Головач.

Бюро реінтеграції заявило виданню, що стріляли російські військовослужбовці, розташовані в регіоні. Молдовська сторона стверджує, що з'ясовує деталі того, що сталося, і підтвердила, що ці дії не були узгоджені з ОКК.

У Бюро реінтеграції запевнили, що порушать це питання на наступному засіданні ОКК.

"Ми порушимо це питання на засіданні ОКК, у межах якого делегація Молдови підтвердить свою незмінну позицію щодо неприпустимості односторонніх військових дій по периметру Зони безпеки, які можуть спричинити дестабілізацію ситуації в регіоні та паніку серед населення", — заявили у відомстві.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті