Росія стягнула на Лимано-Куп'янський напрямок 45 тисяч військових і багато техніки – ЗСУ

Російська армія стягнула на Лимано-Куп'янський напрямок близько 40 тисяч своїх військових, півтисячі танків і БМП, понад 300 артилерійських систем і 150 реактивних систем залпового вогню. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник пресс-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словми, наша оборона на цьому напрямку досить міцна завдяки інженерним загородженням і мужності бійців.

"Станом на зараз противник утримує там понад 45 тисяч своїх військовослужбовців, понад 500 танків, так само бойових броньованих машин, понад 30 артилерійських систем і ще майже півтори сотні РСЗВ. Вони намагаються атакувати, але в них немає мотивації, яка є в наших військових, які захищають свою землю і їм нікуди відступати", - сказав Євлаш.

Він також додав, що на Лимано-Куп'янському напрямку українським військовим за добу вдалося ліквідувати 21 окупанта та 45 поранити. Крім того, знищена ворожа БМП, дві МТ-12 "Рапіра" та російська установка "Тюльпан".

Як повідомлялося, на Донеччині окупанти намагаються відновити свої положення у звільнених районах Урожайного та Старомайорського.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті