Росія створює умови для ескалації на північному сході України – ISW

Росіяни створюють умови для ескалації та нових рейдів на північному сході України. Про це 2 лютого повідомляє Інститут вивчення війни.

Експерти Інституту відзначили нараду, яку 1 лютого провів путін. На ньому обговорювалося відновлення житлової інфраструктури в окупованому Криму, Білгородській, Брянській та Курській областях після обстрілу. На цій нараді диктатор заявив, що припинити обстріл має Міноборони РФ.

"Увага Путіна до небезпеки українських обстрілів прикордонних районів, ймовірно, є двома цілями. Він просуває інформаційну операцію, спрямовану на те, щоб представити війну в Україні як екзистенційну загрозу для російських громадян, щоб заручитися внутрішньою підтримкою затяжної війни", - пишуть аналітики ISW.

Також такі висловлювання створюють умови для ескалації транскордонних рейдів. А це, своєю чергою, дозволить відволікти та розосередити українські сили від критичних напрямів наступу, затиснувши їх у північно-східних прикордонних районах.

"ISW, як і раніше, вважає, що російське вторгнення з Білорусі вкрай малоймовірне, а інформаційна операція з притиснення українських військ до кордону Білорусі, схоже, дає збої, оскільки українські офіційні особи все частіше вважають малоймовірною загрозу вторгнення", - зазначають експерти.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Данілов повідомив, що росія готується до нової хвилі наступу до 24 лютого, але їхні шанси перемогти "рівні нулю".

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті