Росія шукає рішення, щоб уникнути подальших втрат кораблів у Чорному морі - Плетенчук

Росія шукає рішення, щоб уникнути подальших втрат своїх кораблів у Чорному морі. Про це повідомив речник Військово-Морських сил ЗСУ, капітан третього рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Ворог перебуває у такому положенні, що змушений шукати протидії, щоб вийти з цієї патової ситуації. Протягом невеликого часу у них сталася втрата трьох бойових кораблів завдяки роботі Сил оборони України. Зараз вони у пошуку тактичних рішень, щоб уникнути подальших втрат", - зазначив Плетенчук.

За його словами, зранку 17 березня у Чорному і Азовському морях не спостерігається присутності бойових кораблів.На його думку, це пов’язано із небезпекою знищення кораблів і небажанням псувати інформаційну картину під час так званих «виборів» президента Росії, які проходять з 15 по 17 березня.

Він зазначив, що зараз у морі сприятлива погода, яка полегшує використання маломірних транспортних засобів, до яких належать морські дрони. А відповідно, у разі потреби, це сприятиме роботі Силам оборони України зі знищення російського флоту.

Як повідомлялося, у ГУР підтвердили, що вночі 5 березня спецпідрозділ ГУР «Group 13» атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Сергій Котов».Місія відбулась у співпраці з Військово-морськими силами Збройних сил та за підтримки Міністерства цифрової трансформації. Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.Крім того, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля «Цезар Куніков».

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті