Росія не запроваджуватиме власних санкцій проти КНДР, але обіцяє підтримувати санкційні рішення ООН

Росія не вводитиме власних санкцій проти КНДР. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, - пишуть російські ЗМІ.

За його словами, санкції раніше "ухвалювали в зовсім іншій геополітичній обстановці, коли були проблеми із зав'язуванням діалогу". 

"Ми сказали дуже твердо, що більше санкцій не буде проти Північної Кореї", - сказав Лавров.

Водночас прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія "зберігає свою позицію в ООН щодо питання санкцій стосовно КНДР", що не завадить подальшій співпраці двох країн.

11 вересня 2017 року Рада Безпеки ООН ухвалила Резолюцію, яка заборонила імпорт у КНДР із держав - членів ООН нафти і нафтопродуктів, створення спільних підприємств за участю північнокорейського капіталу, а також експорт північнокорейського текстилю, газового конденсату і рідин у держави - члени ООН. Крім того, ця резолюція заборонила північнокорейським громадянам працювати за кордоном.

Наразі на космодромі "Восточный" проходить зустріч глави Росії Володимира Путіна і глави Північної Кореї Кім Чен Ина.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті