Росія хоче оскаржувати в судах можливу конфіскацію її активів

Влада росії готується до судового розгляду на випадок конфіскації активів Центрального банку РФ, заморожених країнами Заходу після російського збройного вторгнення в Україну, - повідомило в п'ятницю, 12 січня, агентство Bloomberg із посиланням на джерела, - пише DW.

Російські чиновники на умовах анонімності розповіли агентству, що ЦБ близький до укладення угоди з міжнародними юридичними фірмами щодо представлення інтересів hосії в разі судового розгляду. Російська влада також замовила експертні висновки з аналізом відповідного законодавства за кордоном і прецедентів в інших країнах.

За словами джерел агентства, влада РФ упевнена, що судовий розгляд дасть змогу не допустити передання заморожених активів Україні, навіть якщо Росія не зможе відновити контроль над ними. Російські чиновники вважають, що у Заходу мало шансів на перемогу в суді через відсутність у нього, як вони вважають, законних підстав для конфіскації активів. Крім усього іншого, влада РФ у принципі вважає малоймовірним сценарій, за якого країни Заходу спробують конфіскувати заморожені активи РФ, пише агентство.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті