Російський пропагандист брутально бреше, що Україна готує етнічні чистки в російськомовних регіонах 

Російський пропагандист Борис Рожин брутально бреше, що Україна має намір проводити етнічні чистки в російськомовних регіонах. Про це так званий експерт Центру військово-політичної журналістики розповів донецьким ЗМІ. 

За його словами, «тема знищення російського населення Донбасу і Криму є одним із базових елементів військової пропаганди київського... режиму».

Нібито українська влада робить акцент на тому, що їй потрібно повернути виключно окуповані Росією території, а не людей, які там проживають. 

«Щодо людей, які там проживають, відкрито проголошують наміри влаштувати там етнічні чистки, які переходять в етноцид росіян і російськомовних», - робить «експерт» нічим не підтверджену заяву.

Неправдою є і теза Рожина про те, що «в Україні неодноразово на офіційному рівні висловлювалися за депортацію росіян з Донбасу і Криму». Жодного прикладу таких висловлювань він не навів.

Єдиним аргументом на користь цієї грубої пропаганди стало «цитування» спотвореної і перекрученої заяви президента України. Нібито Зеленський закликав жителів Донбасу, які вважають себе росіянами, їхати в Росію. Насправді президент, навпаки, стверджував, що незалежно від мови всі жителі Донбасу є повноправними громадянами України, а виїхати в РФ пропонував тільки тим, хто вважає своєю батьківщиною сусідню державу.  

«Я вважаю, що, якщо ти сьогодні живеш на тимчасово окупованій території Донбасу і ти вважаєш, що “наше діло праве”, “нам в Росію”, “ми росіяни”, - велика помилка залишатися жити на Донбасі...», - дослівно сказав Володимир Зеленський. Він підкреслив, що «ніхто нікого виганяти не буде», це має бути самостійне рішення людини. 

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті