Російський омбудсмен повідомила про понад 700 тисяч вивезених до РФ українських дітей

Російська уповноважена з прав людини Львова-Бєлова, на арешт якої МУС у Гаазі видав ордер, заявила про понад 700 тисяч вивезених до РФ українських дітей. Такі дані опублікувало видання РБК.

"З лютого минулого року Росія прийняла приблизно 4,8 млн жителів України і республік Донбасу, зокрема понад 700 тис. дітей, переважна більшість яких приїхали з батьками або іншими родичами, ідеться в доповіді російського уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Белової", - пише видання.

Згідно з документом, на територію росії також прибули приблизно 1,5 тис. вихованців установ для дітей-сиріт або тих, хто залишився без піклування батьків. 288 дітей з квазіутворення "ДНР" були влаштовані в прийомні сім'ї громадян РФї. Діти з "ЛНР" повернулися до своїх установ, проте пізніше 92 дитини за клопотанням уповноважених органів опіки та піклування були також влаштовані в російські сім'ї.

З квітня по жовтень минулого року в російські прийомні сім'ї з 19 регіонів країни було влаштовано 380 дітей з "республік" Донбасу, які залишилися без піклування батьків.

"Крім того, у листопаді 2022 року в безпосередній близькості від лінії фронту опинився Олешкинський дитячий будинок-інтернат у Херсонській області. За сприяння уповноваженого 52 вихованці з важкими патологіями були перевезені тимчасово на безпечну територію, до Республіки Крим. Під час перебування там дітей забезпечували всім необхідним", - ідеться в доповіді Львової-Белової.

У документі також йдеться, що наприкінці літа - восени минулого року дітей із Херсонської, Запорізької, Харківської областей та з інших територій батьки відправили на відпочинок, "зокрема для захисту від військових дій". Їх разом із супроводжуючими за дорученнями від батьків прийняли санаторії та організації відпочинку й оздоровлення Криму та Краснодарського краю.

Як повідомлялося, посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що росіяни викрадають українських дітей з метою винищення наступного покоління захисників України.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті