Російський артилерист попросив у Литві притулку від військового начальства і "СВО"

До Литви втік російський лейтенант Іван Корольов, попросивший у країні політичного притулку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

Корольов нелегально перетнув кордон Литви, доїхав до Вільнюса і був затриманий литовськими прикордонниками на столичному автовокзалі 10 серпня.

"З серпня я прийняв рішення покинути РФ у зв’язку з тим, що не хотів брати участь в кровопролитній війні, яку розв’язала моя держава. На цей час я знаходжусь в Республіці Литва, де попросив політичного притулку", - заявив російський військовий.

Лейтенант проходив службу у військовій частині 59313-39 - Об’єднаному стратегічному командуванні Східного військового округу. Ця частина дислокується в селищі Тейсін Хабаровського краю.

Корольов стверджує, що він не перебував в Україні на момент його участі у так званій "СВО".

"Я брав участь в "СВО", але знаходився весь цей час на території РФ. На території України я не був", - стверджує росіянин.

За його словами, підрозділ, в якому він служив, займався забезпеченням російської армії боєприпасами та їх подальшим розподілом між бригадами окупантів, які перебували на території України.

Заява від офіцера-артилериста, який був заступником начальника складу обліково-операційного віддалення польового артилерійського складу, на отримання політичного притулку 11 серпня була прийнята до розгляду. Корольов перебуватиме у міграційному центрі в Пабраті, доки розглядатиметься його заява.

Як повідомлялося, серед "мобіків", які чекають відправки в Україну, збільшились випадки дезертирства та самокаліцтв. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті