Російський активіст подав позов проти Путіна, який в інтерв'ю Карлсону заявив, що Польща змусила нацистську Німеччину на неї напасти

Політичний активіст Сергій Антонов звернувся до Слідчого комітету із заявою про порушення кримінальної справи проти президента РФ Путіна за статтею про реабілітацію нацизму, - повідомляє "Радіо Свобода".

На думку Антонова, в інтерв'ю колишньому телеведучому Fox News Такеру Карлсону Путін виправдовував Гітлера, заявивши, що Польща нібито змусила нацистську Німеччину на неї напасти.

У заяві Антонов наводить цитати з інтерв'ю президента: "Поляки загралися і змусили Гітлера почати Другу світову війну" і "...чому почалася війна першого вересня 1939 року саме з Польщі: вона була незговірливою - Гітлеру нічого не залишалося під час реалізації його планів, як почати війну з Польщею".

Антонов підкреслює, що ці висловлювання були поширені в ЗМІ та соціальних мережах. Він зазначає, що вбачає в цьому ознаки злочину, скоєного особою "з використанням свого службового становища та з використанням засобів масової інформації", і вимагає розпочати дослідчу перевірку.

Видання зазначає, що Сергій Антонов - голова об'єднання "Комітет-2024", який ставить собі за мету "делегітимізацію путінського режиму". Раніше "Комітет-2024", зокрема, звертався до ЦВК з вимогою відмовити Путіну в реєстрації на майбутні президентські вибори, вказуючи на численні порушення під час збору підписів. Антонов - політтехнолог, член руху "Вільна Удмуртія". У 2022 році він висувався на пост глави Удмуртії від Партії відродження Росії, але зняв свою кандидатуру, пославшись на порушення під час виборчої кампанії. Після цього він покинув Росію, побоюючись переслідувань.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті