Російському соціологу Борису Кагарлицькому посилили вирок - п'ять років колонії замість штрафу. За часів СРСР він уже сидів  

Апеляційний військовий суд змінив покарання соціологу Борису Кагарлицькому зі штрафу на п'ять років колонії загального режиму. Про це пише "Русская служба ВВС".

Прокурор, який оскаржував рішення суду першої інстанції, назвав перший вирок "надмірно м'яким" і таким, що не відображає ступінь суспільної небезпеки злочину.

У грудні вченого і лівого активіста Кагарлицького визнали винним за статтею про "виправдання тероризму" за іронічне відео про вибух на Кримському мосту в жовтні минулого року.

Адвокат соціолога говорив суду, що ролик ніс гумористичний посил, тоді як "крітіческій̆ аналіз подій" у каналах Кагарлицького відбувався "в разрешенной̆ термінології держави". Тоді соціолога засудили до штрафу в 600 тисяч рублів.

Прокурор подав апеляцію через "надмірну м'якість" вироку. Апеляційний суд задовольнив бажання сторони обвинувачення і засудив Кагарлицького до п'яти років колонії. Ученого взяли під варту в залі суду.

Кагарлицький - соціолог і політолог, теоретик лівого руху, викладач Московської вищої школи соціальних і економічних наук. У радянські роки Кагарлицький був учасником дисидентського руху і теж зазнавав кримінального переслідування. На початку 1980-х його заарештовували у "Справі молодих соціалістів", він близько року провів у "Лефортово".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті