Російські втрати у війні з Україною вбитими і пораненими оцінюють у 225 тисяч

Під час вторгнення в Україну росія, за найконсервативнішими оцінками, могла втратити 50 тисяч осіб загиблими. Безповоротні втрати росії з урахуванням тих, хто вибув з ладу через поранення або смерть, можуть становити щонайменше 225 тисяч осіб, - повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Бі-бі-сі.

За останні два тижні Російській службі Бі-бі-сі спільно з виданням "Медіазона" і командою волонтерів вдалося встановити імена 1213 російських військових, загиблих в Україні. Загальна кількість загиблих, імена яких вдалося встановити, перевищила 25 тисяч.

Темпи приросту втрат продовжують залишатися високими - удвічі вищими від середніх підтверджених щотижневих втрат протягом 2022 року.

Йдеться тільки про ті дані, які журналістам вдалося знайти і перевірити за повідомленнями чиновників і ЗМІ, публікаціями в соцмережах близьких родичів загиблих, а також за інформацією, отриманою на кладовищах.

"Реальна кількість втрат вища, ніж встановлені нами цифри", - йдеться в публікації Бі-бі-сі.

Журналісти та волонтери, які ведуть облік втрат за відкритими джерелами, припускали, що їхній список може містити вдвічі менше імен загиблих, ніж насправді поховано в росії, зазначають автори публікації. Вони дійшли такого висновку, систематично вивчаючи обстановку на кладовищах у більш ніж 65 російських містах і селищах протягом останніх 15 місяців.

З кінця минулого року найбільші втрати зареєстровані серед військовослужбовців з мінімальною військовою підготовкою. Йдеться про добровольців, мобілізованих, нещодавніх ув'язнених, які воюють у складі ПВК "Вагнер" і воєнізованих загонах самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", ідеться в повідомленні.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті