Російські спецслужби реалізують нову інформаційну атаку проти українців, які перебувають за кордоном - ГУР

Російські спецслужби реалізують нову інформаційну атаку проти українців, які перебувають за кордоном. Про це повідомляє ГУР у Телеграм.

За даними ГУР,  на телефони українців у різних країнах світу надходять повідомлення провокаційного змісту із закликом допомогти Москві вигнати "американських сатанистов" з "исконно русской земли".

"Повідомлення створені у стилістиці луб’янських лінгвістів: поруч із кліше про необхідність разом "возродить Киевскую Русь на зло врагам" стоять фрази на кшталт "берегите себя и своих родных" або "сохраним жизни людей" - кремлівська пропаганда і погроза в одному реченні", - розповіли у розвідці.

Наприкінці розісланих меседжів - факсиміле московських спецслужб: "с России с любовью".

У ГУР наголошують, що чергова інформаційна атака РФ проти українців за кордоном спрямована на залякування, деморалізацію та дезорганізацію наших громадян.

Водночас зазначається, що використання подібних методів свідчить про жанрову кризу чекістів, на яких кремль покладає завдання інформаційно-психологічного впливу на українців.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті