Російські окупанти обстріляли Костянтинівку: загинуло двоє людей, в тому числі 15-річна дівчина

Російські окупанти обстріляли сьогодні Костянтинівку, внаслідок чого загинуло двоє людей, в тому числі 15-річна дівчина. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).За даними слідства, 13 травня 2023 року окупаційні війська рф вкотре обстріляли м. Костянтинівку. Внаслідок атаки окупантів на вказаний населений пункт загинуло двоє мешканців, у тому числі 15-річна дівчина. Також десять осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості - серед них двоє підлітків 15 та 16 років. Їх доставлено до лікарні для надання кваліфікованої медичної допомоги", -- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що  пошкоджено або вщент зруйновано багатоповерхові та приватні будинки, АЗС, аптеку й магазини. 

За попередніми даними, окупанти обстріляли місто з реактивної системи залпового вогню «Смерч».

Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті