Російські добровольці прокоментували перебіг операції у Грайворонському районі РФ

Під час операції в Грайворонському районі РФ російські добровольчі легіони "Свобода Росії" і "Російський добровольчий корпус" (РДК) затрофеїли велику кількість техніки і взяли полонених. Про це представники легіонів повідомили під час спільної прес-конференції в одному з прикордонних районів України 24 травня.

"Наша боротьба триває: операція в Грайворонському районі пройшла успішно та її мети було досягнуто. Противника розгромлено, частина ганебно втекла; ми затрофеїли велику кількість техніки і взяли полонених. Ми не зрадимо ідею Вільної Росії, надії росіян, повернемо в Росію правду і справедливість. Ми прийдемо знову. Бєлгород, Брянськ, Курськ, Воронеж, Ростов, Москва - чекайте на нас", - сказав легіонер із позивним Цезар.

Також добровольці розповіли, що в Бєлгородській області стали свідками безпринципності та жорстокості путінських військ: поки легіонери проходили населені пункти, не чіпаючи місцевих жителів, а ствольна артилерія та авіація ЗС РФ працювала по мирних містах.

"Це та сама турбота про громадян, про яку говорять у Кремлі? Ми довели, що путінські війська виявилися абсолютно не готовими до організованого опору росіян і готові стерти з лиця землі свої ж землі, щоб не показати слабину. Але правда в тому, що ЗС РФ деморалізовані і непідготовлені. Вони практично не чинили опору, незважаючи на величезну чисельну перевагу. Тому що наша мета: не гаманці і влада, а визволення і справедливість у Росії, а правда, як ми знаємо, завжди перемагає", - акцентували добровольці.

Вони також додали, що на території Росії використовували техніку, яку свого часу "армія кремлівських зомбі відібрала у ЗСУ під Бахмутом": "Цю техніку ми успішно "перетрофеїли" і повернули назад".

Російські добровольці також повідомили, що загальні втрати за операцію становили 2 людини загиблими і 10 пораненими.

Як повідомлялося, 22 травня загони легіонів "Свобода Росії" і "Російський добровольчий корпус" зайшли на територію Бєлгородської області, де утримували кілька населених пунктів під своїм контролем. Цього ж дня в Бєлгородській області РФ на добу ввели спецзаходи та обмеження після прориву російських добровольців. 

Легіон "Свобода Росії" також заявив про знищення мотострілецької роти ЗС РФ і кількох одиниць бронетехніки на території Бєлгородської області РФ.

У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони України розповіли про обмін інформацією з російськими добровольцями.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті