Російське вантажне судно “Спарта IV”, яке може вести військове обладнання з Сирії, перетнуло Босфор - ЗМІ

Під час перетину Босфору було зафіксовано російське вантажне судно “Спарта IV”, яке могло перевозити техніку та боєприпаси з Сирії. Про це повідомляє видання NavalNews, - пише "Мілітарний".

Фото “Спарта IV” опублікував турецький дослідник Yörük Işık. Зазначається, що корабель пройшов Босфор в темний час доби.

Підкреслюють, що пересування Босфором для військових кораблів закрите, але росія використовує вантажні та допоміжні судна.

Naval News стверджують, що знайшли докази того, що “Спарта IV”, перевозить військову техніку та/або інші військові припаси. Очікується, що корабель розвантажиться в Новоросійську.

“Спарта IV” – це один з чотирьох кораблів ТОВ «СК «Південь», російської судноплавної компанії, яка займається транспортуванням військової техніки. Після вторгнення в Україну компанія та судно потрапили під санкції уряду США.

Раніше повідомляли, що цей корабель з гуманітарною допомогою прибув до Тартуса в Сирії після землетрусу. Допомога перевозилася в транспортних контейнерах на палубі. А згодом “Спарта IV” завантажили на російській військово-морській базі в Тартусі. До процесу були залучені військова техніка, також було відкрито великі трюми корабля.

Коли корабель пропливав через Босфор, його заявлена ​​осадка становила 6,2 метра, що свідчить про великий вантаж. Транспортні контейнери були розміщені на палубі, але що в них або в трюмі, не видно.

Перед входом у Босфор корабель супроводжував російський корвет ВМФ росії проєкту 20380 “Стерегущий“. Така підтримка може підтверджувати, що перевозять чутливий вантаж.

Зазначають, що “Спарта IV” - це корабель, пов’язаний з тим, який перевозив з Сирії російські ракети С-300 в серпні минулого року. Той корабель “Спарта II” також вирушив з Тартуса в Сирії та прибув до Новоросійська.

Також підкреслюють, що раніше “Спарта IV” була помічена під час ймовірного перевезення зброї до Новоросійська.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті