Російська ППО під час навчань "випадково" вбила своїх десантників - соцмережі

У росії на Кузьмінському військовому полігоні в Ростовській області під час навчань десантників один з операторів систем ППО помилково відкрив вогонь - двоє "200-х". Про це 7 січня пише ТК "Кремлівська табакерка".

"Жахлива трагедія сталася під час нічних навчань десантників на Кузьмінському військовому полігоні в Ростовській області. Джерела повідомили, що двоє військовослужбовців загинули під час десантування, і сталося це через абсолютно дурну випадковість. Справа була так: денні заплановані стрибки через погані погодні умови перенесли, і чомусь поставили їх на ніч. Ротні були проти, проте накази командування не обговорюються. Треба стрибати - значить будемо стрибати", - пише телеграм-канал. 

У повідомленні також ідеться про те, що літак із десантом на борту прибув за вказаними координатами і почав вивантаження десанту неподалік від полігону "Кузьминка".

"Коли військові почали наближатися до землі - по них було відкрито вогонь. Через безглузду помилку один з операторів легендарної "Рогатки" (зенітна гармата ЗУ-23-2, що застосовується для ураження повітряних цілей на низьких висотах) прийняв навчання за реальну висадку десанту. На щастя, більшість пострілів пройшли повз, проте двоє військових дістали поранення несумісні з життям", - пише телеграм-канал.

За його інформацією, за цим фактом уже розпочато розслідування.

"Кажуть, до НП оператор, який стріляв, пробув на посту щонайменше 14 годин. Це порушення всіх можливих норм. Погіршує ситуацію той факт, що той, хто стріляв, нещодавно повернувся із зони СВО, де за ефективну роботу був нагороджений. Загиблі ж не встигли взяти участь у бойових діях", - уточнюється в повідомленні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті