Російська піхота ховається у “кокони” для скритого переміщення по місцевості

Російська піхота використовує пересувні “кокони” для захисту від візуального виявлення та ударів дронів. Про це з посиланням на волонтера та блогера Сергія Стерненко, - пише "Мілітарний".

"Конструкції, візуально, не високі. Відповідно, російські піхотинці пересуваються у такому захисті по-пластунськи, напівкарачки або навприсядки. Швидкість пересування у таких конструкціях може бути невисокою і вимагати злагодженості та великої кількості сил на її переміщення, що суттєво зменшує дальність і швидкість. Можна припустити, що така захисна конструкція має досить велику вагу, тож вона може пересуватися на невеликих колесах або лижах шляхом штовхання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що конструкції замасковані маскувальними сітками та рослинністю, що зменшує візуальну помітність при спостереженні за місцевістю.

"Однак варто зазначити, що при огляді з дрону таку конструкцію можна помітити завдяки характерній формі та відмінності від кольорів місцевості. Невідомо чим захищений такий “кокон”, однак найімовірніше він побудований у формі рами з навареними листами металу, кевларовим підбоєм або іншим захистом. Вона цілком здатна захистити піхоту від невеликих снарядів-скидів по типу 30-мм і 40-мм гранат або ручних гранат, однак потужніші боєприпаси можуть пробити конструкцію та уразити піхотинців під нею", - пояснило видання.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті