Російська армія застосувала бомби з білим фосфором в районі Часового Яру - AFP

Російські окупанти використали заборонені боєприпаси, що містять білий фосфор. Про це повідомляє агентство Sky News із посиланням на AFP.

Журналісти AFP, які перебували на місці події, вчора потрапили під обстріл з російських позицій боєприпасами з білого фосфору.

За їх словами, два снаряди були випущені з інтервалом у п'ять хвилин по безлюдному району біля міста Часів Яр на сході України. Свідки почули свист від снарядів і побачили вибухи, викликані боєприпасами, які випускали маленькі палаючі кульки білого фосфору.

Кульки підпалили рослинність обабіч дороги на поверхні, еквівалентній розміру футбольного поля. Журналісти AFP повідомили, що найближчі будинки були приблизно за 200 метрів від зовнішнього краю зони ураження.

Зброю, що містить фосфор, заборонено використовувати проти цивільного населення, але вона може бути розгорнута проти військових цілей відповідно до Женевської конвенції.

Журналісти не змогли підтвердити, чи це була позиція українських військових, хоча зелена вантажівка з білим хрестом – знаком української армії – була припаркована біля доріжки на спаленій території.

Як повідомлялося раніше, рашисти обстрілюють Вугледар фосфорними боєприпасами

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті