Російська армія атакувала FPV-дронами авто волонтера, який привіз гуманітарну допомогу у Часів Яр на Донеччині

Окупанти атакували з беспілотника автомобіль гуманітарної місії "Проліска" під час видачі допомоги місцевим мешканцям у Часів Ярі сьогодні, 26 січня. Про це повідомив голова організації Євген Каплін на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, видачу гуманітарної допомоги здійснював керівник гуманітарного центру місії «Проліска» у Донецькій області Євген Ткачов, який отримав внаслідок інциденту контузію.

"Сьогодні близько 11 години в місті Часів Яр на Донеччині під час адресної видачі гуманітарної допомоги від УВКБ ООН (наборів непродовольчої допомоги у зимовий період) російська армія fpv-дроном атакувала автомобіль Гуманітарна місія "Проліска". Видачу гуманітарної допомоги здійснював керівник гуманітарного центру місії «Проліска» у Донецькій області Євген Ткачов, який отримав внаслідок інциденту контузію. Скид боєприпасу відбувся в декількох метрах від співробітника місії та місцевої жительки, яка отримувала в цей час гуманітарну допомогу. Євген Ткачов був одягнений в бронежилет та каску синього кольору, що мали логотипи гуманітарної місії. Автомобіль, на який відбувся скид боєприпасу був позначений логотипами гуманітарної місії на капоті, бокових панелях та даху. Наліпка гуманітарної місії на даху автомобіля була близько метра у діаметрі, її неможливо було не помітити оператору дрону. Коли співробітник місії почув специфічне «жужжання» fpv-дрону над головою, то швидко впав на землю, дякуючи чому лишився живим. Внаслідок скиду боєприпасу був знищений кунг автомобіля, який використовувався для перевезення гуманітарної допомоги, пошкодження також отримали вікна та обшивка автівки. Згоріли декілька наборів непродовольчої допомоги", - написав Каплін.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті