Родичі захисників "Азовсталі" закликали скласти мандати депутатів, що не голосували за звернення по Оленівці

Сандра Кротевич, сестра першого заступника командира полку "Азов" Богдана Кротевича (Тавра). який є одним із полонених, переконана, що кожен депутат, який утримався від голосування або проголосував проти звернення щодо Оленівки до міжнародних організацій, має скласти свій мандат. Про це Сандра Кротевич заявила в інтерв'ю "Главкому".

"Я давним-давно нейтральна до політики, але мене днями дещо дуже сильно обурило. Була ініціатива від "Європейської солідарності" поставити в порядок денний, проголосувати та звернутися до країн ЄС, країн НАТО і міжнародних організацій щодо Оленівки та хлопців, які у полоні. Рада навіть не проголосувала за те, щоб поставити це у порядок денний. Мене це дуже сильно обурило, і багато кого з родичів це обурило, тому що ми постійно просимо їх нарешті зробити це звернення. Але народним депутатам це виявилося не потрібним", – зазначила Сандра Кротевич.

Вона додала, що у зв'язк уз цим має до народних депутатів два запитання.

"По-перше, навіщо нам депутати, яким начхати на українських військовополонених? По-друге, як ми можемо вимагати від міжнародної спільноти, міжнародних організацій та інших країн якихось дій, якщо у нас Верховна Рада не спроможна поставити у порядок денний звернення щодо теракту в Оленівці з проханням допомогти повернути військовополонених?" – зауважила сестра захисника Азовсталі.

Сандра Кротевич вважає, що кожен депутат, який утримався від голосування або проголосував проти, має скласти свій мандат.

"Такі люди не мають права бути депутатами і представляти інтереси військових, які зараз боронять нашу державу, і тих, хто зараз у полоні. Поки хтось із них відпочивав за кордоном, а хтось ховався в Києві – вони сиділи у Маріуполі, на Азовсталі, стримуючи шалену кількість російських військових і техніки. А зараз ці народні обранці навіть не можуть зробити найпростішого – проголосувати. Як поставити на порядок денний підвищення собі заробітної плати – вони це можуть зробити, а як ухвалити звернення щодо військовополонених, то ні. Їм це, бачите, не на часі", – зауважила Кротевич.

Як повыдомлялось раныше, ватажок "ДНР" заявив про переведення 23 полонених азовців до статусу "заарештованих".

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті