"Робота на неповну зайнятість": українців попереджають про нову шахрайську розсилку

Останнім часом все частіше шахраї розсилають у месенджерах WhatsApp і Telegram повідомлення із запитанням: «Вас цікавить робота на неповну зайнятість». Про це МВС повідомляє у Фейсбук.

«Наприклад, тільки за минулі вихідні через цю шахрайську схему втратили 700 тис. грн мешканці Тернопільської області та 500 тис. грн – жителі Волинської області», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві розповіли, як діють зловмисники. Так, шахраї пишуть у месенджери та пропонують заробіток за нескладні завдання (ставити лайки товарам, відео). Спочатку невеликі суми дійсно виплачують, але згодом, додають до робочої групи, де ставлять завдання викуповувати товари або бронювати готелі. Зазначається, що після оплати бронювання або товару, шахраї зникають.

У МВС зауважили, що пропозиції заробітку містять помилки, помітне використання Google-перекладача, також у «робочих групах» немає можливості поспілкуватися з живою людиною.

Аби уберегтися від шахраїв, правоохоронці радять не довіряти обіцянкам захмарних прибутків, а також перевіряти «роботодавців» через пошукові запити в Інтернеті.

Також у МВС закликають не перераховувати гроші на невідомі рахунки та звертатися до поліції.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті