РФ зберігає КПП з окупованими східними регіонами з міркувань безпеки – ISW

Росія зберігає зберегти митні пункти пропуску з окупованими східними регіонами з міркувань безпеки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що президент РФ путін під час зустрічі з представниками уряду 19 квітня доручив віце-прем'єру РФ Марату Хуснулліну вирішити питання в пункті пропуску "Гуково" на українсько-російському кордоні.

"Накази путіна свідчать про те, що росія має намір зберегти митні пункти пропуску з незаконно анексованими східними регіонами з міркувань безпеки", - йдеться в повідомленні.

Раніше ISW повідомляв, що мілблогери РФ скаржилися на те, що російські блокпости на міжнародній митниці значно сповільнюють постачання російських боєприпасів на передову в Донецькій області.

"Неспроможність Кремля реалізувати значущу інтеграційну політику та захистити окуповану Україну, ймовірно, підриває здатність росії забезпечити війська на лінії фронту. Путін, ймовірно, намагається виправити затримки шляхом розширення штату, щоб прискорити перевірки на пунктах пропуску, і не думає про можливість усунення цих перешкод. ", - підкреслюють аналітики.

Кремль також може використовувати ці блокпости, щоб запобігти масовому переміщенню чоловіків з окупованої України, які рятуються від примусової мобілізації, щоб зупинити втечу російського мобілізованого персоналу до РФ та підтримувати російські фільтраційні заходи.

"Існування цих контрольно-пропускних пунктів ще більше підкреслює, що російські чиновники не вважають жителів окупованої України громадянами РФ та керують як окупаційна влада, якою вони є, незважаючи на постійні заяви про те, що незаконно анексовані території є частиною РФ", - пише ISW.

Як повідомлялося раніше, Мінтранс РФ не збирається закривати КПП на кордоні "ДНР" із Ростовською областю.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті