РФ зазнає стратегічної поразки на сході та півдні України – Держдеп

Росія зазнає стратегічної поразки в боях на сході та півдні України. Про це 6 березня під час відеобрифінгу заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс.

"Ми чітко заявляли, що попереду будуть важкі дні та протистояння. І хоча протягом зимових місяців воно дещо знизилося, бої все ж таки продовжуються, особливо на сході і на півдні", – заявив він.

Надалі ці бої також матимуть напружений характер і надалі. Однак це не вплине на підсумкову стратегічну поразку росії.

"Було чітко зрозуміло з першої години вторгнення Росії в Україну, що як би це не закінчилося, це завершиться стратегічним провалом Росії", - додав Прайс.

Представник Держдепу також наголосив, що Бахмут, навколо якого зараз йдуть запеклі бої, не має для армії РФ великого стратегічного значення щодо оперативної обстановки. Але окупанти все одно прагнуть його захопити, тому що не мають інших варіантів, щоб досягти хоч якихось видимих досягнень у війні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ втратила в боях за Бахмут уп'ятеро більше солдатів, ніж Україна.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті