РФ заявила про проведення масштабних військових навчань із Білоруссю

Міністерство оборони росії оголосило про підготовку до проведення масштабних військових навчань разом із Білоруссю. Про це 26 липня повідомляють російські ЗМІ.

"У період із 30 серпня до 5 вересня 2022 року з військами Східного військового округу під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації пройде стратегічне командно-штабне навчання "Схід-2022", - повідомляють ЗМІ.

Крім військ Східного округу, участь у навчаннях візьмуть повітряно-десантні війська, дальня та військово-транспортна авіація. Самі навчання проходитимуть на 13 полігонах.

Згідно з повідомленнями, які транслюють ЗМІ, росіяни планують відпрацювати застосування військ у процесі забезпечення військової безпеки у східному регіоні. При цьому, попри такий опис, майбутні навчання ніяк не пов'язані з війною в Україні.

"До проведення військових дій в Україні залучається лише частина збройних сил, чисельність якої є достатньою для виконання всіх завдань, поставлених Верховним головнокомандувачем", - заявили у Міноборони РФ.

Нагадаємо, що напередодні радник глави Офісу президента Арестович заявив, що росіяни з початку повномасштабної війни вже втратили 5 загальновійськових армій.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті